Titel: Gespikkeld
Jaar:
2016
Techniek: sculptuur
Tentoonstelling:gespikkeld, gestreept, geruit en verbloemd
Locatie: Museum Schokland

gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd
Een tentoonstelling van Rolina Nell en Guda Koster 9 juli tot en met 30 oktober 2016

Rolina Nell en Guda Koster laten zich in hun werk inspireren door stoffen en patronen en door de rol die kleding vervult op het moment dat je het draagt. Kleding die iets zegt over identiteit en wie we willen zijn. Speciaal voor deze expositie sluiten zij met hun werk aan bij de geschiedenis van de Noordoostpolder en Schokland.

Voor museum Schokland heeft Guda Koster vier nieuwe werken gemaakt met als uitgangspunt de strijd die de Schokkers geleverd hebben tegen het water en tegen de ontruiming van het eiland Schokland.
In het kerkje zit vooraan een man en een vrouw, de man gekleed in pak van een zwart met wit gestippelde stof en de vrouw in een jurk van een wit met zwart gestippelde stof. Hun hoofd is vervangen door een eveneens gestippeld huis. Schokland stond bekend om zijn gespikkellde huwelijken, een huwelijk tussen twee geloven, dat in die tijd alleen op dit eiland was toegestaan. Voor de ramen hangen twee rolgordijnen met een geperforeerde tekening van zeilschepen (titel:in rustig vaarwater).


gespikkeld Guda Koster 2016 sculptuurgespikkeld 2in rustig vaarwateroud zeilboot0215